- Kompetansebygging i Innlandet vil være en av de viktigste sakene i perioden

Løten Aps fylkestingsrepresentant Anne Karin Torp Adolfsen peker på det hun mener er noe av det viktigste i Innlandet framover. - Kompetansebygging blant ungdommene våre, sier hun i debatten om fylkeskommunens budsjett der mer enn 8 milliarder kroner skal fordeles på viktige samfunnsområder i fylket vårt.

Anne Karin Torp Adolfsen

- Vi skal utstyre elevene med kunnskap og erfaring som bidrar til at vår ungdom, vår framtid, lykkes i livet, sier Anne Karin, som ble valgt inn i fylkestinget ved valget i høst.

- Da kan vi ikke fortsette som før. Tilbudsstrukturen skal dekke utdanningsbehov i de ulike regionene, men ikke nødvendigvis på alle skoler, sierhun. Bakteppet er at Innlandet har et synkende elevtall og i inneværende skoleår har omlag 2.000 tomme skolepulter. Bare siden forrige skoleår har elevtallet falt med 314 personer.

- Kompetansebygging i Innlandet vil være en av de viktigste sakene i perioden. Prosessen som er igangsatt forventes å munne ut i en læringsmeny for Innlandet som konverterer tomme stoler og pulter til kvalitet og kunnskap. Kompetanse som imøtekommer samfunnets behov, sier Anne Karin, som sitter i fylkestingets hovedutvalg for utdanning.

- Jeg forventer at vi i fylkestinget har ambisjoner om at læringsmenyen balanserer forvaltning og videreutvikling og at vi evner å tenke ulike og eventuelt nye modeller for læring i et stort fylke som Innlandet, sier hun.

- Verden er urolig. Mange mennesker er på flukt. Innlandet har vist stort hjerterom. I flertallsforslaget peker vi på viktigheten av å styrke den statlige finansieringen for å utvikle våre tilbudet i takt med økt bosetting, minner hun om.

Hun advarer mot å unnlate å gjøre tiltak nå, selv om det kan smerte når de blir gjort. - Å gjøre ingenting er å svikte vår framtid - vår ungdom - vårt samfunnsoppdrag, sier Anne Karin.